Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Starte nettbutikk?

Hvorfor du bør starte en nettbutikk

Måten vi handler på er i endring: Hvis du sitter med en idé om noe du ønsker å selge bør du absolutt vurdere å starte nettbutikk. Hvis du allerede selger produkter og tjenester, men ennå ikke har begynt å selge disse på nett, så er vårt neste spørsmål, hva venter du på?

Måten vi handler på er i endring, og i dag begynner de fleste salg på nett, enten via søk, Google Ads eller direkte besøk til nettbutikken.

Dette skyldes blant annet at vanene og forventningene våre som forbrukere har utviklet seg, men mye av grunnen er også mulighetene det å kunne selge på nett har gitt bedrifter.

Les 10 gode grunner for å starte en nettbutikk her.

Hvordan starte egen nettbutikk?

Å selge produkter eller tjenester online er ikke bare en intelligent og kostnadseffektiv måte å nå din målgruppe på, det åpner også dørene for grenseløse muligheter. Ved å tilby det du selger på nettet, gir du kundene enkel og umiddelbar tilgang til dine produkter uansett hvor de befinner seg.

Har du allerede en fysisk butikk og vurderer å utvide virksomheten online? Eller kanskje du drømmer om å starte en helt ny nettbutikk fra grunnen av?

Hos Mementor kan vi hjelpe deg med å realisere disse drømmene. Vi tilbyr nettbutikkløsninger som passer din virksomhet og hjelper deg med å lykkes på nett.

Ikke nøl med å ta steget inn i fremtiden av handel. Kontakt Mementor i dag, og la oss sammen bygge en nettbutikk som virkelig selger og gjenspeiler din merkevare og engasjerer kundene dine.

Webutvikling nettbutikk

Slik går du frem

 • 01. Velg et domenenavn for din nettbutikk

  Starter du en nettbutikk? Det første trinnet er å finne et fengende og minneverdig domenenavn. Dette er adressen dine kunder vil bruke, så velg et navn som er relevant, unikt og kort.

 • 02. Velg nettbutikkløsning

  Mange velger WordPress + WooCommerce for sin nettbutikk. Det er også dette vi anbefaler for de aller fleste av våre kunder. Du kan lese hvorfor her.

 • 03. Webdesign og utforming av nettbutikken

  Et tiltalende og brukervennlig webdesign vil øke tilliten, holde besøkende engasjert, og tilrettelegge for en smidig kjøpsprosess. Et godt nettbutikkdesign vil være avgjørende for å skille deg ut og tilby kundene en unik og behagelig handleopplevelse.

  Det fremmer merkevareidentitet, forbedrer søkemotorrangering, og kan direkte påvirke salget. God webdesign er derfor ikke bare estetisk tiltrekkende, men en strategisk investering i din forretningssuksess.

 • 04. Legg til produkter og SEO-vennlig innhold

  Når nettbutikken din er klar, legg til produkter og kategoriser dem smart. La dine kunder filtrere og sortere enkelt. Lag i tillegg SEO-rikt innhold som produktbeskrivelser, blogginnlegg og guider for å øke synligheten i søkemotorer som Google og Bing. En solid SEO-strategi er nøkkelen til suksess.

 • 05. Start med digital markedsføring for nettbutikken

  Å starte med digital markedsføring for nettbutikken din kan være en gamechanger. Uansett om du er ny i bransjen eller ønsker å ta virksomheten til et nytt nivå, gir digital markedsføring deg verktøyene for å nå din målgruppe mer effektivt.

  Fra søkemotoroptimalisering (SEO) og betalte annonser (PPC) som Google Ads til sosiale medier og e-postmarkedsføring, gir digital markedsføring et spekter av muligheter for å forstå og engasjere kundene dine.

Trenger du hjelp til å starte nettbutikk?

Det å starte en nettbutikk kan være en utfordrende prosess fylt med komplekse beslutninger. Mementor er din nettbutikk-partner som kan guide deg gjennom hele prosessen, fra valg av det perfekte domenenavnet som speiler din virksomhetsidentitet, til å skape et slående webdesign som engasjerer dine besøkende.

Vårt team av erfarne webutviklere tar din visjon og gjør den til virkelighet, og bygger en nettbutikk som ikke bare ser bra ut, men også fungerer smidig.

Betalingsløsninger og frakt-integrasjoner

Vi forstår at hvert aspekt av nettbutikken din må fungere sømløst sammen. Derfor integrerer vi betalingsløsninger og frakt-integrasjoner som gir kundene dine en trygg og behagelig handleopplevelse.

SEO

Våre søkemotoroptimaliseringseksperter sørger også for at nettbutikken din er lett å finne, og tiltrekker seg de riktige kundene.

Opplæring og rådgivning

Men vår støtte stopper ikke ved lansering. Vi tilbyr også opplæring for å sikre at du har de ferdighetene som er nødvendige for å drive din nettbutikk effektivt.

Med Mementor som partner, har du tilgang til de verktøyene og ekspertisen som trengs for å lykkes med nettbutikken din.

Å velge Mementor betyr å investere i en partner som bryr seg om din suksess. Kontakt oss i dag, og la oss vokse sammen.

Siste om nettbutikk i bloggen

10 gode grunner til å starte en nettbutikk

10 gode grunner til å starte en nettbutikk

Det å starte og drive en nettbutikk er ikke bare en trend, det er nesten som en revolusjon. I en tid der fysiske butikker sliter med begrenset rekkevidde og høye…

Ofte stilte spørsmål

 • Hvor mye koster det å starte en nettbutikk?

  Å starte en nettbutikk kan variere i kostnad avhengig av dine spesifikke behov og valg av plattform. En unik og optimalisert nettbutikk starter gjerne på 150 000 kr eller mer. Kontakt Mementor for en detaljert prisestimasjon tilpasset din forretning.

 • Hva trenger man for å starte nettbutikk?

  For å starte en nettbutikk trenger man et domenenavn, webhosting, en nettbutikkplattform samt og et webdesign som representerer merkevaren. Videre kreves integrering av betalingsløsninger, sikkerhetssertifikater, samt strategier for frakt og SEO. Mementor kan tilby helhetlig assistanse i denne prosessen.

 • Hvor gammel må man være for å starte nettbutikk?

  For å starte en nettbutikk i Norge må man vanligvis være 18 år, da dette er aldersgrensen for å kunne inngå juridisk bindende avtaler som enkeltpersonforetak eller selskap. Det kan være unntak ved samtykke fra foresatte eller verge, men generelt er 18-årsgrensen den juridiske standarden for å starte egen virksomhet.

 • Hvorfor drive en nettbutikk?

  Å drive en nettbutikk gir tilgang til et globalt marked uten begrensningene som fysiske butikker har. Det kan øke synligheten, gjøre det enklere å nå målgruppen, og tilby kundene en praktisk kjøpsopplevelse. I tillegg gir det fleksibilitet i drift og muligheten til å tilpasse digital markedsføring og salg basert på kundenes online atferd.

 • Er SEO viktig for en nettbutikk?

  Ja, søkemotoroptimalisering (SEO) er avgjørende for en nettbutikk. Det sikrer at nettbutikken rangerer høyt i søkemotorresultater, noe som øker synligheten og tiltrekker potensielle kunder. God SEO fører til mer organisk trafikk og kan ha en direkte innvirkning på salg og vekst. Mementor tilbyr ekspertise i SEO for å hjelpe din nettbutikk å lykkes.

 • Hvor lang tid tar det å komme i gang med en nettbutikk?

  Å starte en nettbutikk kan variere i tid basert på kompleksiteten og individuelle krav. En enkel nettbutikk kan være oppe i løpet av et par uker, mens en mer skreddersydd løsning kan ta flere måneder. Ved å samarbeide med et erfarent team som Mementor, kan prosessen effektiviseres uten å ofre kvaliteten.