
Til de aller fleste av våre kunder anbefaler vi WooCommerce som nettbutikkløsning når det er ønske om å starte en ny nettbutikk. Omtrent 30% av de 1 million største nettbutikkene på verdensbasis WooCommerce, og det er en utvidelse av WordPress, som på sin side brukes av omtrent 40% av alle nettsidene i verden.
Populariteten vitner ikke bare om at WooCommerce passer for veldig mange, men at så mange benytter og livnærer seg av plattformen betyr at det er en enorm mengde med ressurser på nettet: temaer, utvidelser, dokumentasjon, lærestoff og veiledninger for det aller meste finnes lett tilgjengelig.
Hvis du har et behov eller spørsmål kan du nesten være sikker på at noen andre har lurt på det samme før. Dette i kombinasjon med at plattformen er tilgjengelig som åpen kildekode, i motsetning til for eksempel Shopify og Wix, gjør at nettbutikker som bygget på WooCommerce er relativt enkelt og rimelig å videreutvikle.
Innholdsfortegnelse

Hva er WooCommerce?
Selve grunnutvidelsen WooCommerce vil stort sett gi deg det du trenger for å få en nettbutikk opp og gå, og det som eventuelt mangler lar seg gjerne fylles inn med en utvidelse.
Et bredt utvalg betalingsløsninger, ERP- og CRM-systemer har egne integrasjoner for WooCommerce, slik at du kan få et komplett system som kommuniserer hele veien fra ende til ende.
Med vår erfaring fra utvikling og drift av mang en nettbutikk ser vi gjerne an hva du trenger og kommer med anbefalinger, og hvis det er behov for skreddersydd kode er det heller ikke noe problem.
Videre har WooCommerce mange verktøy og utvidelser som gjør det enkelt å få oversikt og statistikk over nettbutikkens salg, markedsføring og konvertering, og hjelper deg med søkemotoroptimalisering, webdesign, bildeoptimalisering, caching og mer.
Betalingsløsninger
Kjente betalingsløsninger som Klarna, Dintero, Vipps og Apple Pay
De aller fleste av de store betalingsløsningene har en utvidelse til WooCommerce. De fleste av våre kunder bruker Klarna Checkout med betaling via Vipps som alternativ, og dette er gjerne også de vi anbefaler.
Klarna og Vipps har blitt godt kjent blant norske forbrukere, og gjør betalingsflyten rask og enkel. Det at man kjenner igjen en betalingsløsning man føler seg trygg på, og at veien fra handlekurv til gjennomført kjøp er så kort som mulig, fører til økt salg og konvertering.
Med disse som utgangspunkt vil du være godt dekket både i Norge og for internasjonale kunder. Det er også mulig å integrere betalingsløsninger som PayPal, Apple Pay og Google Pay i Klarna Checkout om det er ønskelig. Dette er alternativer som er mye brukt i utlandet.

Klarna Checkout og Vipps
Som nevnt har Klarna og Vipps den store fordelen at de er godt kjent, og mye brukt, blant norske kunder. Dette i seg selv gjør at kjøpsprosessen flyter bedre. Videre har mange kunder allerede lagret betalingsinformasjonen sin i Klarna, sånn at veien til gjennomført kjøp er enda kortere. Som vi skal se på i seksjonen om konverteringsoptimalisering bidrar dette til å sikre flere salg.
Klarna Checkout for WooCommerce er kjapt og enkelt å sette opp, og krever ingen skreddersydd styling, siden den hentes fra Klarna selv. Dette er igjen en av fordelene med Klarna Checkout: kunden kjenner seg igjen, og nettbutikkens troverdighet øker.
Videre integreres Vipps som et eget alternativ direkte i Klarna Checkout sitt kassedesign. Selv om det går kjapt å sette opp kassen, anbefaler vi likevel å sette opp avtale med Klarna og Vipps så tidlig som mulig, da det kan være noe behandlingstid.
Klarna Checkout kommer med fakturaløsning rett ut av boksen, og når kunder benytter seg av denne tar Klarna seg av risikoen, og du får betalt med en gang. Som nevnt kan Klarna også brukes internasjonalt alene, men har også mulighet for integrasjon med en rekke andre løsninger som Apple Pay, Google Pay og PayPal, så med denne kombinasjonen får du et solid og ekspanderbart kassesystem.
Utover Klarna Checkout har de også et produkt som heter Klarna Payments, som lar deg plukke og legge til kort- og direktebetaling, faktura og delbetaling i din egen kasse, samt Klarna In-store for fysiske butikker./p>
Apple Pay, Google Pay, PayPal og Stripe
Du har sikkert hørt om noen av disse betalingsløsningene også. Det er ingen tvil om at det er mye penger i betalingsløsninger når aktører som Apple og Googler begynner med dette, og selv om ikke alle banker tilbyr disse alternativene i dag, er det nok ikke veldig lenge igjen før disse blir like tilgjengelige som Vipps har blitt.

PayPal er også et kjent navn for mange, og er en betalingsløsning som er mye brukt i utlandet. Den har også vært mye brukt i Norge, men over tid har den mistet litt fotfeste til nordiske utfordrere som Klarna og Vipps.
Hvis du selger mye til internasjonale kunder kan den likevel være fin å supplementere med, for eksempel integrert i Klarna Checkout.
Stripe er en av de rimeligste løsningene på markedet, og egner seg godt til de som kun har behov for kortbetaling som alternativ. Stripe er også raskt og enkelt å sette opp, og er generelt en veldig robust platform som fungerer godt.
Norske utfordrere til Klarna – Dintero og Anyday
Med Klarnas store suksess ser vi naturligvis at det dukker opp norske utfordrere, blant andre Dintero og Anyday.
Dintero har selv sett sterk vekst siden oppstarten i 2018, og har begynt å utvide til det internasjonale markedet. De tilbyr blant annet hurtigkasse, integrasjon med blant andre Vipps og Swish, og faktura for privat- og bedriftskunder.
Utfordreren Anyday, derimot, satser på alternative betalingsmodeller som utsatt betaling og delbetaling uten skjulte kostnader.
Integrasjoner med WooCommerce
Kommunikasjon mellom nettbutikken og resten av virksomheten
En av fordelene med WooCommerce, tilgang på utvidelser og integrasjoner, er at du kan sette opp et system med kommunikasjon mellom alle ledd i virksomheten din.
Når et produkt får en prisjustering eller selges i den fysiske butikken, oppdateres pris og varebeholdning i nettbutikken din automatisk. Når en ordre fullføres i nettbutikken får ERP- og regnskapsverktøyene dine beskjed, ordren går rett til et logistikkverktøy, fraktetikett printes automatisk, og det sendes til partneren din på frakt og levering.
Sømløs kommunikasjon med de rette integrasjonene sparer deg for tid, bry og arbeid, og ikke minst kostnader.
Det finnes mer enn nok av integrasjoner, så en utfording kan være å vite hvilke som passer sammen. Du bør helst være sikker på dette før du begynner å inngå avtaler og kjøpe utstyr. Å undersøke dette selv blir heller ikke enklere når selgere lover gull og grønne skoger i hvert enkelt ledd. Da er det fort gjort å sitte igjen med skjegget fullt av postkasser.
Her har vi heldigvis lang erfaring fra mange nettbutikker med ulike behov, og hjelper deg gjerne å finne den kombinasjonen som er riktig for deg, eller hvilke integrasjoner som kan passe med ditt eksisterende system.
Hvis du likevel skulle ønske å undersøke litt på egenhånd er dette noen av verktøyene vi har jobbet mest med, som lar seg integrere med WordPress og WooCommerce:
- Regnskap:
Visma, PowerOffice og Fiken - Statistikk:
Metorik, Microsoft Dynamics og Google Analytics - ERP-systemer:
Visma, RackBeat og EasyDays - Frakt og levering:
Logistra, Bring, PostNord og Helthjem - Kassesystem (POS):
Zettle, Visma Wallmob, Front Systems og EasyDays - CRM-systemer:
HubSpot og Salesforce - Markedsføring:
Google Shopping, Prisjakt og EasyDays - Nyhetsbrev og e-postautomasjon:
Mailchimp, Metorik og HubSpot
Dersom du skulle ha behov for en integrasjon som ikke allerede finnes, eller har ditt eget verktøy du skulle likt å integrert, så lager vi også egne integrasjoner og API-er selv.
Hvis du er usikker på hva du trenger er det bare å ta kontakt, så finner vi ut av det sammen!
Thomas Alling
Thomas Alling har over 25 års erfaring innenfor internettbransjen og er i dag daglig leder hos Mementor AS. Han har spesialisert seg på digital markedsføring og konverteringsoptimalisering.
Gjennom sin karriere har Thomas oppnådd betydelige resultater og er spesielt kjent for sin ekspertise og dyktighet innenfor Google Ads og søkemotoroptimalisering / SEO.