Skip to content Skip to footer

Bymuseet i Bergen

En sammenslåing av museer og kulturminner i Bergen kommune

Bymuseet i Bergen er en sammenslåing av museer og kulturminner i Bergen kommune, etablert i 2005.

De er ansvarlig for drift av 9 museer, forvalter totalt over 120 bygninger, og har over 200 000 besøkende årlig. Museet fanger ulike aspekter av Bergens byhistorie, fra kongelige festlokaler til enkle pasientværelser.

Når Bymuseet i Bergen kom til oss med ønske om ny nettside hadde de allerede utviklet en fargerik og spennende visuell identitet til grafisk bruk.

Bymuseet hadde også utarbeidet en profilhåndbok på forhånd, som gjorde det lettere å koordinere arbeidet.

Om prosjektet

En utfordring til oss var å få den nye nettsiden til å passe med profilen uten at fargene ble forstyrrende, samt å inkorporere museenes silhuetter i designet.

Dette resulterte blant annet i et interaktivt forsidebanner hvor hvert museum er representert, og et gjennomgående fargetema som gjør nettsiden leken og nysgjerrig.

Videre har vi blant annet gitt god plass til museets mange arrangementer med egen kalendervisning, og gitt museumsbutikkene et område for å vise frem produktene sine.

Ved lansering var det ikke tenkt at museumsbutikkene skulle selge produktene på nett, men heller på et senere tidspunkt. Derfor gikk vi for en løsning hvor vi tilpasset WooCommerce ved å fjerne kjøpefunksjonaliteten, slik at alt er tilrettelagt for enkel videreutvikling i fremtiden.

Du kan se en kort videopresentasjon av prosjektet samt se et utvalg av skisser og bilder fra det ferdige designet under.

Du kan også lese mer om prosessen vår rundt webdesign og programmering på egen underside.

Prosjektbilder